Het bedrijf Izen uit Lille is dit jaar de winnaar van de Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Kempen. De Prijs Ondernemen wordt al 27 jaar uitgereikt aan een verdienstelijk bedrijf uit de regio.

De Prijs Ondernemen is een initiatief van de Kempense Kamer om bedrijven die bijdragen tot de sociaal-economische welvaart van onze regio te belonen en hen aan te moedigen. De prijs wordt dit jaar al voor de 27e keer toegekend.

Vrijdag werd de winnaar aan het grote publiek bekend gemaakt tijdens het jaardiner van Voka - Kamer van Koophandel Kempen. De winnaar mag een jaar lang het logo ‘Winnaar Prijs Ondernemen’ op al zijn communicatie vermelden.
 
Uit een lange lijst van mooie Kempense bedrijven - bedrijven die geselecteerd werden op basis van cijfers van de Nationale Bank van België - nomineerde onze jury drie bedrijven.

2 bedrijven uit Olen, 1 uit Lille genomineerd : Izen uit Lille laureaat
Specialist op vlak van digitale en technologischecommunicatie Dobit uit Olen, expert op het gebied van hernieuwbare energie Izen uit Lille en producenten leverancier van functionele, geconcentreerde fruit ingrediënten Taura Natural Ingredients uit Olen. Na een spannende strijd kwam Izen als winnaar uit de bus.
 
Mooie winnaar
Izen is vooral gekend voor de ontwikkeling, productie en installatie van zonlichtsystemen voor de productie van sanitair warm water en elektriciteit. Daarnaast zet het bedrijf ook in op warmtepompen voor ruimteverwarming en warmtepompboilers voor de productie van warm water.

Tenslotte ontwikkelen ze ook middelgrote windmolens voor de productie van elektriciteit.

‘De jury was erg gecharmeerd door het verhaal van Izen’, zegt voorzitter van de vakjury Jo Pauels (voorzitter raad van bestuur Groep Infrabo). ‘Uiteraard waren de cijfers meer dan in orde. Het management toonde tijdens het bedrijfsbezoek van de jury een groot enthousiasme en openheid. Daarnaast troffen we er een zeer dynamisch kader en middenkader aan en ook het engagement van de medewerkers was treffend.

Het opleidingsbeleid in het bedrijf is sterk uitgewerkt, er zijn trajecten voor iedereen. Het management onderstreepte dat het bedrijf  innovatief is in functie van de toepassing van hun producten. Innovatie op de meest economische manier dus. Ook internationaal heeft het bedrijf een duidelijk uitgestippelde strategie, Izen mikt bewust op groeilanden in hun markt. Tenslotte laat het bedrijf zich ook niet ontmoedigen door moeilijkheden in de sector. Izen blijft investeren in verbreding.

Het bedrijf ontwikkelt kleine windmolens en maakt met solar carports en laadinfrastructuur de link tussen groene energie en groene mobiliteit.  Met het Project Ecohome  gaan ze  de komende jaren ecologie en energie op een betaalbare manier integreren in nieuwbouwprojecten. Al deze factoren zorgen ervoor dat Izen een terechte winnaar is, een bedrijf ook dat probleemloos past in het rijtje van winnaars van onze Prijs Ondernemen.’

Foto archief Izen / Nnieuws